ЭЛЬ


російською мовою

Пиво ель від середньовіччя до наших днів

Ель - вид пива, що виділяється приємним фруктовим смаком. Рівень спирту в даному хмільному напої 3-12%. Батьківщиною елю прийнято вважати Англію. Перші згадки про пиво датуються 15-м століттям.

Трохи пізніше вчені перевернули світогляд любителів пива, надавши інформацію про те, що першими хто зайнявся виробництвом елю, були стародавні шумери. Популярність даного сорту пива пояснюється тим, що воно не вимагає спеціальних умов зберігання як, наприклад молочні продукти. Один кухоль елю заміщав шумерам шматок хліба.

Відмінні якості елю

Правильна рецептура елю виключає у формулі хміль. У порівнянні з типовим пивом ель готується швидше. Виділити напій серед інших вдасться після дегустації. Експерт точно дізнається явний солодкий відтінок елю. У складі алкогольного напою можна виявити трави і спеції. Смаковий букет цілком може замінити хміль. Ель не беруть під пастеризації і не фільтрують.

Потрібно згадати і про методику варення елю. Пивоварні застосовують метод верхового бродіння елю при температурі 15 - 24 ° C. У більшої кількості інших типів пива дріжджі при наполяганні лягають донизу. При варінні елю дріжджі залишаються зверху, формуючи шапку з піни.

Бродіння верхового типу має на увазі наявність у складі напою ефірів і вищих спиртів. Таким чином виробники домагаються того самого неповторного смаку з незабутнім ароматом. Зберігають ель при температурі 11-12 ° C. На виготовлення партії елю йде до чотирьох тижнів. Є види напою, які готуються чотири місяці і більше.

Різновиди елю

Ель володіє цілою лінійкою присмаків, серед яких виділяють наступні сорти:

  • Barley Wine - ячмінний ель з вмістом спирту в межах 8, 5 - 12%. Щільність сусла - 22, 5 - 20%. Аромат напою фруктовий, в процесі дегустації відчувається солодове гіркоту, яка залишає після себе неповторне післясмак. Ячмінний ель можна дізнатися по золотому відтінку.
  • Weizen Weisse - ель світлого кольору з ароматом квітів і фруктів. Для деяких любителів пива даний вид елю може пахнути хлібом. Колір напою солом'яний, іноді темний з золотистим нальотом.
  • Porter - точно оцінять люди важкої фізичної праці. У складі елю багато добавок, в тому числі спецій і трав. Залежно від складу може змінюватися колір самого напою. Розрізняють світлий, золотистий і темний Портер. Міцність напою оцінюють від 4, 5 до 7%.
  • Stout - нащадок портеру в темних відтінках. У складі елю палений солод, який додає у смак кавові нотки.
  • Bitter - гіркий англійський ель який британці вважають національним надбанням. У складі немає цукру, що пояснює деяку гіркоту напою. Присутній хміль дає елю фортеця в межах 3, - 6, 5%.
  • MILD - нагадує російський квас і має міцність 2, 5 - 3, 5%. Даний вид елю виробники називають найлегшим. На смак легкий ель віддає солодом.

 

Чому ель люблять у всьому світі?

У напої велику кількість корисних для людини речовин. Європейці люблять пити пиво при слушній нагоді, і це не вважається ознакою алкоголізму. У складі елю який справили з дотриманням всіх необхідних норм знаходяться вітаміни групи В і Е. Один келих елю вміщує в себе фосфор, селен, кальцій, калій і магній. Важливо пам'ятати, що будь-які пивні напої калорійні.

Сумуйте? Не проблема. Випийте кухоль елю! Хмільний напій і славна компанія абсолютно точно позбавлять від зневіри навіть самого сумного людини.

 

Де купити світлий ель пиво в Харкові з доставкою?

У мережі магазинів пива Тандем.

Яка ціна темного елю пива в Харкові?

Від 37 гривень за 1 кг елю пива.

Цю сторінку знаходять за запитами:

  • смачний Ель в Харкові,
  • крафтового ель з доставкою в Харкові.
  • світлий ель пиво,
  • темний ель пиво,
  • розливне пиво

 

Пиво эль от средневековья до наших дней

Эль – вид пива, что выделяется приятным фруктовым вкусом. Уровень спирта в данном хмельном напитке 3-12%. Родиной эля принято считать Англию. Первые упоминания о пиве датируются 15-м веком.
Чуть позже ученые перевернули мировоззрение любителей пива, предоставив информацию о том, что первыми кто занялся производством эля, были древние шумеры. Популярность данного сорта пива объясняется тем, что оно не требует специальных условий хранения как, например молочные продукты. Один кухоль эля замещал шумерам кусок хлеба.

 

Отличительные качества эля

Правильная рецептура эля исключает в формуле хмель. В сравнении с типичным пивом эль готовится быстрее. Выделить напиток среди остальных удастся после дегустации. Эксперт точно узнает явный сладкий оттенок эля. В составе алкогольного напитка можно обнаружить травы и специи. Вкусовой букет вполне может заменить хмель. Эль не подвергают пастеризации и не фильтруют.

Нужно упомянуть и о методике варения эля. Пивоварни применяют метод верхового брожения эля при температуре 15 – 24 °C. У большего количества прочих типов пива дрожжи при настаивании ложатся книзу. При варении эля дрожжи остаются сверху, формируя шапку из пены.

Брожение верхового типа подразумевает наличие в составе напитка эфиров и высших спиртов. Таким образом производители добиваются того самого неповторимого вкуса с незабываемым ароматом. Хранят эль при температуре 11-12 °C . На изготовление партии эля уходит до четырех недель. Есть виды напитка, которые готовятся четыре месяца и больше.

 

Разновидности эля

Эль обладает целой линейкой привкусов, среди которых выделяют следующие сорта:

  1. Barley Wine – ячменный эль с содержанием спирта в пределах 8, 5 – 12%. Плотность сусла – 22, 5 – 20%. Аромат напитка фруктовый, в процессе дегустации чувствуется солодовая горечь, которая оставляет после себя неповторимое послевкусие. Ячменный эль можно узнать по золотому оттенку.
  2. Weizen Weisse – эль светлого цвета с ароматом цветов и фруктов. Для некоторых любителей пива данный вид эля может пахнуть хлебом. Цвет напитка соломенный, иногда темный с золотистым налетом.
  3. Porter – точно оценят люди тяжелого физического труда. В составе эля много добавок,  в том числе специй и трав. В зависимости от состава может меняться цвет самого напитка. Различают светлый, золотистый и темный Портер. Крепость напитка оценивают от 4, 5 до 7%.
  4. Stout – потомок портера в темных оттенках. В составе эля жженый солод, который добавляет во вкус кофейные нотки.
  5. Bitter – горький английский эль который британцы считают национальным достоянием. В составе нет сахара, что объясняет некоторую горечь напитка. Присутствует хмель дающий элю крепость в пределах 3, - 6, 5%.
  6. MILD – напоминает русский квас и имеет крепость 2, 5 – 3, 5%. Данный вид эля производители называют самым легким. На вкус легкий эль отдает солодом.

 

Почему эль любят во всем мире?

В напитке большое количество полезных для человека веществ. Европейцы любят пить пиво при удобном случае, и это не считается признаком алкоголизма. В составе эля который произвели с соблюдением всех необходимых норм находятся витамины группы В и Е. Один бокал эля вмещает в себя фосфор, селен, кальций, калий и магний. Важно помнить, что всякие пивные напитки калорийные.

Грустите? Не проблема. Выпейте кружку эля! Хмельной напиток и славная компания абсолютно точно избавят от уныния даже самого грустного человека.

 

Где купить светлый эль пиво в Харькове с доставкой?

В сети магазинов пива Тандем.

Какая цена темного эля пива в Харькове?

От 37 гривен за 1 кг эля пива.

 

Эту страницу находят по запросам:

  • вкусный Эль в Харькове,
  • крафтовый эль с доставкой в Харькове.
  • светлый эль пиво,
  • темный эль пиво,
  • разливное пиво

-

Поиск

  • Цена
    грн. - грн.
  • Міцність
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • Густина
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • Гіркота IBU
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • Вид
    0
    0
    0
    0
Тиждень шари

Вам вже виповнилося
18 років?
Ви повинні бути повнолітнім,
щоб відвідати цей сайт.
Так Ні