ПИВО CHOCOLATE SPECIAL IMPERIAL STOUT ALE POINT BREWERY ТЕМНЕ НЕФІЛЬТРОВАНЕ 9,5° 0,33Л

ПИВО CHOCOLATE SPECIAL IMPERIAL STOUT ALE POINT BREWERY ТЕМНЕ НЕФІЛЬТРОВАНЕ 9,5° 0,33Л
Стиль :

Special Imperial Stout

Смак :

Какао з м'яким присмаком шоколаду. Аромат молочного шоколаду з нотками смаженої кави.

Міцність :

9,5°

Гіркота IBU :

50

Густина :

23%

Виробник :

Ale Point Brewery

Ціна за :

0,33л

Телефон гарячої лінії :

0800305757

45.00 грн.

У сучасному крафтовому пивоварінні одним з найпопулярніших прикметників є імперський. Незалежно від того, приєднаний  (імперський) до хмільного IPA, освіжаючого Пілснеру або солодовго  Червоному Елю, пиво стає м'язистим, а на кришці пляшки видніється додатковий алкоголь і аромат. Чим більше, тим краще, здається, має на увазі Імперський Ель, цей настрій, відзеркалений в списках кращих сортів пива, які часто непропорційно оцінюються в порівнянні зі звичайним пивом. Перші справжні імперські Стаут приписуються Anchor Brewery, яка була заснована в лондонському Саутуарку в 1616 році і потім працювала кілька століть, багато разів змінюючи власників. 1729 року пивоварню придбав якийсь Ральф Трейл, і вона стала відома як Thrale's Anchor Brewery, яка, ймовірно, і стала колискою першого російського імперського стаута. Їх продукт став ще більш відомим після того, як Barclay, Perkins & Co. купили пивоварню у вдови Трейла в 1781 році.
До тих пір, поки виробництво не припинилося в 1993 році, пивоварня продовжувала випускати так званий Courage Russian Imperial Stout. На щастя, британський пивовар Wells & Young's відродив бренд в 2011 році.)
З моменту народження Російського Імперського Стаута або просто Імперського Стаута (хоча деякі можуть сказати інакше, для мене вони - одне й те саме), стиль пережив зоряний зліт і падіння. Коли двадцяте століття почало наближатися до кінця, Імперський Стаут став більше історією, і був віднесений до підручників. Але в 1980-х роках в Yakima Brewing and Malting Co. піонер пивоваріння Pacific Northwest Берт Грант розробив Імперський Стаут, який привів поціновувачів пива до екстазу. Хоча темний напій схилив чашу терезів при порівняно невеликому 6-відсотковому ABV, значна гіркота Стаута допомогла створити шаблон для Імперського Стаута в американському стилі, одного з характерних особливостей руху екстремального пива. Сьогоднішній Імперський Стаут - повністю американське творіння. Це твір мистецтва, темне, як місячне затемнення, і частіше за все він пропонує дворазовий вибух аромату. Щоб доповнити і збалансувати смажені акценти, шоколадні аромати і ABV, які часто плавають над 10-відсотковою стелею в Стаут стали додавати різні нестандартні інгредієнти. Какао боби це саме та родзинка нашого стаута яка розриває шаблон сприйняття стаута і розширює межі смаків. Коли настає зимовий сезон, Імперський Стаут - це стрижень в лінійках пивоварних заводів, і вибрати тільки один за смаком неможливо складно і тут наш Chocolate стаут з лінійки Marginal 2021 стає доречним. Адже немає меж нових смаків і сміливих експериментів.
Шоколадний стаут (Chocolate Stout). Щоб досягти аромату какао-бобів, який відрізняє цей вид стаута, темний солод піддають особливому обсмаженнюі доводять до темно коричневого кольору.
Український ячмінний солод для бази. Німецькі карамельні ячмінні солоду такі як кавовий і шоколадний надають пиву аромат смаженої кави і смак солодко-гіркого шоколаду, какао і кави. Велика кількість сильно підсмажених солодів формує чорний і смоляний колір. Щоб досягти аромату какао-бобів, який відрізняє цей вид, темний солод на солодовні піддають особливому обсмаженні і доводять до темно коричневого кольору.
Висока початкова щільність зобов'язує використовувати велику кількість солоду. А це не могло не відіб'ється на фільтрації затору. Для того щоб впорається ми вирішили зробити подвійне затирання-це коли ми отримуємо сусло з першого затору і на цьому суслі ми затираємо другий затор. Німецький хміль надають солодовим ароматів витонченість і завершеність.
 Дріжджі впоралися з бродіння на відмінно і дали нам запланований алкоголь і очікувану карбонізацію.
На окрему увагу заслуговує використання какао бобів. Адже подрібнити сухі какао боби не так і просто. Відповідь - кавомолка. Але ж нам потрібно змолоти не один кілограм какао бобів. Тоді кухонний комбайн або чопер для першого помолу, а потім знову кавомолка. Какао-боби містять масло какао. Що це означає? У процесі подрібнення буде збільшуватися температура какао-бобів. Температура плавлення масла какао - 32 ºС. Але і менше нагрівання здатне зіпсувати продукт, перетворивши боби в масляне місиво. Тому нам треба отримати текстуру, близьку до какао-порошку, але не тісто для саморобних конфет. Тому при підозрі на перегрів зупиняємося і чекаємо, поки какао-боби і кавомолка охолонуть.

Стиль: Special Imperial Stout;
• Щільність: 23%;
• Алкоголь: 9.5%;
• Температура подачі: 12-15 ° С;
• Колір: Чорний, смоляний;
• Смак: Какао з м'яким присмаком шоколаду;
• Аромат: Молочного шоколаду з нотками смаженої кави;
• Карбонізація: Середня;
• Гіркота: IBU 50;

Stout не п'ють сильно холодним. Цей напій подають охолодженим до 12-15 ºС. Наливаємо пиво в келих. Колір темний, практично чорний, непрозорий, смолистий. Піна велика, щільна і стійка. В ароматі молочний шоколад з нотками кави викликає бажання одразу ж зробити великий ковток або навіть вкусити великий шматок стаута. В смаку: що зводить з розуму какао з м'яким присмаком шоколаду. Текстура напою сбалнсована, повнотіла. Середня карбонізація з інтенсивною алкогольною теплотою в післясмаку чудово доповнює картину смаку.
Загальне враження: Special Imperial Stout «Chocolate» -дуже темний, міцний, теплий ароматний збалансований стаут.
З чим же краще подавати це пиво? Є сенс спробувати з шоколадом, морозивом. Це допоможе доповнити та ще яскравіше розкрити багатий та яскравий смак Chocolate Stout.  Говорячи про десерти ми також рекомендуємо - легкі Брауні, бісквітне печиво, пудинги і навіть тірамісу. Цей стааут буде до смаку і чоловікам і жінкам і стане чудовою альтернативою приторному лікеру чи шампанському.
Для гурманів: Будь-який сніданок обід або вечеря закінчується десертом. Хто ж відмовиться від солоденького? Тому бісквітне і вівсяне печиво добре ляже на солодкуватий шоколадний стаут. Шоколадний стаут може стати ідеальним доповненням до раціону ласунів: класичний карамельний десерт, крем-брюле, пана кота. Ну і зрозуміло, шоколадний стаут самодостатній і їм можна насолоджуватися без будь-якої їжі. Пийте гарне пиво і смачно харчуйтеся!

Доставка
Самовывоз
Оплата
Рекомендуемые товары
Отзывы о товаре

Оставить отзыв

   
Просмотренные товары
Вам вже виповнилося
18 років?
Ви повинні бути повнолітнім,
щоб відвідати цей сайт.
Так Ні