Международный Темный Лагер. Мюнхенский Дункель

Aug31
Международный Темный Лагер. Мюнхенский Дункель

російською мовою

Параметри : OG: 1.048 - 1.056 | FG: 1.010 - 1.016 | ABV: 4.5 - 5.6% | IBUs: 18 - 28 | SRM: 14 - 28 | CO2: 2.5 - 3.0 vol


8. International Dark Lager


8A. Munich Dunkel


Загальне враження: Пиво з яскравим солодовим балансом, але при цьому легко п'ється. Середньої щільності. Смак: смаженого хліба з шоколадними відтінками. 

Аромат:  Інтенсивна, елегантна глибока солодове солодкість, зазвичай нагадує про хлібній скоринці, часто підсушеної. також допустимі ноти шоколаду, горіхів, карамелі і / або ірису, а свіжі традиційні зразки часто демонструють більший рівень шоколаду. Чистий профіль бродіння. Припустимо злегка пряний, квітковий або хмелевой аромат.


Зовнішній вигляд:  Колір від глибокого мідного до темно-коричневого, часто з червоним або гранатовим відтінком. піна вершкова, в відтінках коричневого. Зазвичай прозоре, хоча існують і каламутні нефільтровані версії.


Смак:  Домінує м'який, інтенсивний і складний смак темних мюнхенських солодов, зазвичай з півтонами, що нагадують про підсушених хлібних кірках, але без паленої-жорсткої зернистості. В роті відчувається помірно солодовим, хоча не повинен бути приголомшливо нудотним. Можуть бути присутніми м'яка карамель, тости або горіхи. дуже свіжі зразки часто мають приємний солодово-шоколадний характер, не підсмажений і не солодкий. Не відповідають стилю палені або гіркі смаки смаженого солоду, як і виражені смаки карамельного солоду. Хмелева гіркоту помірно слабка, але відчутна, з балансом, виражено схиляється в бік солодового. Хмільовий смак від слабкого до відсутнього; якщо хмільний смак відчутний, то він повинен відображати квіткові, пряні або трав'янисті німецькі сорти. післясмак залишається солодовим, хоча хмельова гіркоту може ставати більш вираженою в середньо-сухому фініші. Чистий профіль бродіння і табірний характер.


Відчуття в роті:  Тіло від середнього до середньо-повного, м'яке, декстринового відчуття в роті, але не важкий або нудотне. Помірна карбонізує. Використання континентальних солодов мюнхенського типу має створювати багатство, а не жорстку або кусає терпкість.


Коментарі:  Нефільтроване версії з Німеччини на смак можуть нагадувати рідкий хліб, з дріжджовим, землистим пишністю, якого немає в експортних фільтрованих зразках.


Історія:  Класичний мюнхенський коричневий лагер , який розвивався як більш темний і більш солодовий, ніж інші лагери цього регіону. Стиль народився в Мюнхені і став популярний по всій Баварії (Особливо в Франконії). Франконські версії частіше темніше і більш гіркі.


Характерні інгредієнти:  Засип традиційно з німецького мюнхенського солоду (в деяких випадках до 100%) з додаванням німецького солоду Пилс. Невелика кількість карамельного солоду може додавати декстринів і кольору, але не повинно давати надлишкову залишкову солодкість. Для поліпшення кольору може додаватися трохи смаженого солоду (Наприклад, Карафа або шоколадного), але вони не повинні давати сильні смаки. Повинні використовуватися традиційні німецькі сорти хмелю і німецькі штами табірних дріжджів. Затирання часто декокционном (аж до потрійного) для кращого розкриття солодових смаків і створення глибини кольори.


Порівняння стилів:  Чи не така інтенсивна солодового, як в  боке (отже, більш Пітко). Без смажених смаків (і часто хмільної гіркоти)  шварцбіра . Багатшими, більш солодоцентрічний і менш хмільний, ніж  чеська темний лагер .


В інтернет магазині Тандем:


Комерційні приклади:  Ayinger Altbairisch Dunkel, Chuckanut Dunkel Lager, Ettaler Kloster Dunkel, Hacker-Pschorr Alt Munich Dark, Weltenburger Kloster Barock-Dunkel


Джерело: Profibeer


Де купити Мюнхенський Дункель в Харкові?

В мережі магазинів пива Тандем .


Яка ціна Мюнхенський Дункель в Харкові?

Актуальну ціну дивіться на сторінці товару.

Русский язык

Параметры: OG: 1.048 - 1.056 | FG: 1.010 - 1.016 | ABV: 4.5 - 5.6% | IBUs: 18 - 28 | SRM: 14 - 28 | CO2: 2.5 - 3.0 vol


8. International Dark Lager


8A. Munich Dunkel


Общее впечатление: Пиво с ярким солодовым балансом, но при этом легко пьющееся. Средней плотности. Вкус: жареного хлеба с шоколадными оттенками. 

Аромат: Интенсивная, элегантная глубокая солодовая сладость, обычно напоминающая о хлебной корке, часто подсушенной. Также допустимы ноты шоколада, орехов, карамели и/или ириса, а свежие традиционные образцы часто демонстрируют больший уровень шоколада. Чистый профиль брожения. Допустим слегка пряный, цветочный или хмелевой аромат.


Внешний вид: Цвет от глубокого медного до темно-коричневого, часто с красным или гранатовым оттенком. Пена сливочная, в оттенках коричневого. Обычно прозрачное, хотя существуют и мутные нефильтрованные версии.


Вкус: Доминирует мягкий, интенсивный и сложный вкус темных мюнхенских солодов, обычно с полутонами, напоминающими о подсушенных хлебных корках, но без жжено-жесткой зернистости. Во рту ощущается умеренно солодовым, хотя не должен быть ошеломляюще приторным. Могут присутствовать мягкая карамель, тосты или орехи. Очень свежие образцы часто имеют приятный солодово-шоколадный характер, не поджаренный и не сладкий. Не соответствуют стилю жженые или горькие вкусы жареного солода, как и выраженные вкусы карамельного солода. Хмелевая горечь умеренно слабая, но ощутимая, с балансом, выраженно склоняющимся в сторону солодовости. Хмелевой вкус от слабого до отсутствующего; если хмелевой вкус ощутим, то он должен отражать цветочные, пряные или травянистые немецкие сорта. Послевкусие остается солодовым, хотя хмелевая горечь может становиться более выраженной в средне-сухом финише. Чистый профиль брожения и лагерный характер.


Ощущение во рту: Тело от среднего до средне-полного, мягкое, декстриновое ощущение во рту, но не тяжелое или приторное. Умеренная карбонизация. Использование континентальных солодов мюнхенского типа должно создавать богатство, а не жесткую или кусающую терпкость.


Комментарии: Нефильтрованные версии из Германии на вкус могут напоминать жидкий хлеб, с дрожжевым, землистым великолепием, которого нет в экспортных фильтрованных образцах.


История: Классический мюнхенский коричневый лагер, который развивался как более темный и более солодовый, чем другие лагеры этого региона. Стиль родился в Мюнхене и стал популярен по всей Баварии (особенно в Франконии). Франконские версии чаще темнее и более горькие.


Характерные ингредиенты: Засыпь традиционно из немецкого мюнхенского солода (в некоторых случаях до 100%) с добавлением немецкого солода пилс. Небольшое количество карамельного солода может добавлять декстринов и цвета, но не должно давать избыточную остаточную сладость. Для улучшения цвета может добавляться немного жареного солода (например, карафа или шоколадного), но они не должны давать сильные вкусы. Должны использоваться традиционные немецкие сорта хмеля и немецкие штаммы лагерных дрожжей. Затирание часто декокционное (вплоть до тройного) для лучшего раскрытия солодовых вкусов и создания глубины цвета.


Сравнение стилей: Не такая интенсивная солодовость, как в боке (следовательно, более питкое). Без жареных вкусов (и часто хмелевой горечи) шварцбира. Богаче, более солодоцентричный и менее хмелевой, чем чешский темный лагер.


В интернет магазине Тандем:


Коммерческие примеры: Ayinger Altbairisch Dunkel, Chuckanut Dunkel Lager, Ettaler Kloster Dunkel, Hacker-Pschorr Alt Munich Dark, Weltenburger Kloster Barock-Dunkel


Источник: Profibeer


Где купить Мюнхенский Дункель в Харькове?

В сети магазинов пива Тандем.


Какая цена Мюнхенский Дункель в Харькове?

Актуальную цену смотрите на странице товара.


Вам вже виповнилося
18 років?
Ви повинні бути повнолітнім,
щоб відвідати цей сайт.
Так Ні