.png)
Fruit Gose;
Нефільтроване, непастеризоване;
Підсоленого томатного соку. Аромат: Стиглих томатів та прянощів (допускається наявність осаду);
4%;
10;
11,5%;
ALE POINT Brewery;
0,33л;
0800-30-57-57;
Історія сорта
Додавати в пиво різні натуральні добавки почали ще в минулому столітті, в Мексиці. Мічелада - союз пива і томатного соку, який так само відомий як "Червоне пиво", "Червоне око" або "Монтнана-мері" вже в США і Канаді. Спочатку використовували світлий лагер, але в 21 столітті все частіше почали використовувати базу на основі gose. На сьогодні стиль gose набирає все більше популярності серед пивоварів і любителів пива. Гозе - це традиційний німецький стиль пива спонтанного бродіння, смак якого визначають приємна освіжаюча кислота, сіль і пряні ноти від коріандру що дуже чудово поєднується зі смаком томатів. Гозе ідеально підсилює незвичайні смаки і аромати, тому він став одним з найпопулярніших стилів крафтового пивоваріння. На сьогодні Гозе по зростаючій популярності по істині можна назвати другою хвилею крафтової революції після IPA. З цього сорту починається наша лінійка Marginal 2021. Запитайте чому саме цей сорт? Що може бути більш неординарним як не змішати класичний німецький сорт пива з томатами? Вуаля саме томатний Gose є приклад коли те що вчора було несподіваним і неймовірним поступово розширило рамки сприйняття і перетворило дикий експеримент в поки ще ексклюзив але не дичину.
Особливості виробництва
Для виробництва Gose Tomatoеs ми використовуємо український ячмінний солод. Щоб отримати в пиві аромату і смаку пшениці використовуємо світлий пшеничний солод. Солод надає пиву насичений солом'яний золотистий колір. Використання великої кількості пшеничного солоду (це 60%) надає пиву легку замутненість.
Німецький хміль в пиво задається по мінімуму і на ранніх стадіях кип'ятіння щоб забезпечити необхідну гіркоту. Сіль створює баланс кислого і солоного чим власне і славиться даний сорт пива. Коріандр і натуральний сік томатів надають аромат стиглих томатів і смак підсоленого томатного соку.
Спеціально підібрані дріжджі надають нашому пиву необхідну сухість і алкоголь.
Щоб отримати в пиві нижчий РН в пиво перед кип'ятінням закладається 40 кг солоду прямо в мішку. Мікроорганізми, які живуть на зернах солоду підкислюють сусло протягом доби. Після чого мішок з солодом прибираємо на корм тваринам, а сусло кип'ятиться і бродить в ЦКТ де пиво бродить без насичення СО2.
Після бродіння і дозрівання в пиво без СО2 додаємо дріжджі і трохи свіжого сусла і після ретельного перемішування розливаємо в пляшки і поміщаємо в теплу кімнату з постійною температурою. В цій кімнаті пиво бродить ще тиждень і доброджує 14 днів. Таке пиво зберігається дуже довго за рахунок того, що дріжджі з´їли весь кисень і пиво залишилося в пляшці чистим. В процесі бродіння в пляшці пиво насичується природним СО2 і стає ігристим. Але основні суперечки розгорнулися, коли вирішували, коли ж додавати томати. Саме додавання томатів на потрібних етапах виробництва пива дозволило зберегти і посилити аромат і смак томатів.
Таблиця характеристик:
• Категорія: Особливе пиво
• Стиль: Fruit Gose;
• Щільність: 11,5%;
• Алкоголь: 4%;
• Температура подачі: 6-10ºС;
• Смак: підсоленого томатного соку.
• Аромат: Стиглих томатів;
• Карбонізація: Висока;
• Гіркота: IBU 10;
Смак пива
Наливаємо пиво в келих не сильно охолодженим - так яскравіше проявляться його особливості. В першому носі відчуваємо аромат пряних стиглих томатів і прянощів. В келиху утворюється щільна стійка біла піна. Колір томатний, з невеликою мутністю. Хмелева гіркота не виражена. Смак підсолених пряних стиглих томатів. П'ється дуже легко, залишаючи на язиці досить тривалий томатно солоновато-пряний післясмак.
В цілому - це прекрасний неординарний Ель, пиво верхового бродіння, здатний підняти настрій і підбадьорити після бурхливої вечірки.
Їжа та пиво. З чим же краще подавати цей напій? Чудово підійдуть сири і морепродукти. Підходить як дижестив, цілком може подаватися після їжі.
Для гурманів: Можна отримати вражаючі результати, якщо застосувати оригінальний підхід і приглушити сміливі смаки морепродуктів або сирів за допомогою Gose. Це пиво, ідеально підійде до піци.
Поради бувалого: Хто не любить піцу з сиром і томатним соком! Але вечірка зі смачною сирної піцою та парою трійкою літрів Tomatoеs Gose буде найяскравішою і веселою.