ПИВО 30 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ 7° 0,5КГ

ПИВО 30 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ 7° 0,5КГ
Стиль :

Imperial Sour

Вид :

Нефільтроване , непастеризоване

Смак :

Солодовий з вишневою кислинкою. Аромат: складний карамельний з легкою кислинкою.

Міцність :

Гіркота IBU :

10

Густина :

8%

Виробник :

Ale Point Brewery

Ціна за :

0,5 кг

Телефон гарячої лінії :

0800305757

42.50 грн.
Обьем тары

Історія сорту.


На честь тридцятиріччя незалежності України харківська пивоварня Ale Point зварила Imperial Sour «Тридцятиріччя незалежності України. Ти в мене єдина», знаковим інгредієнтом якого є вишня.
Чому саме кислий ель?
Насамперед, кислими елями називають напої, стиль пива яких має характерні особливості — терпкість і кислий смак. З історичної точки зору до відкриття пастеризації практично все пиво було в тій або іншій мірі кислим. Але починаючи з 19 століття пивовари почали намагатися позбутися закислюючих агентів в пиві. Так кислі елі, переживши великий спад, на щастя, не зникли. Вони зайняли свою міцну нішу у світі, де успішно утримують свою позицію. Наприклад, з нашого асортименту ви вже знайомі з такими представниками з категорії «Кислі елі (Sour)» як Berliner Weisse «Мамаша Кураж», Gose «Принцеса Фіке», Fruit Gose «TOMATOES». Всі ці стилі об’єднає одна особливість, вони зовсім не схожі на «класичний смак» пива. Так і наш Imperial Sour має приємний фруктовий смак з нотами карамелі, прянощів з легкими нотами ягід вишні

та приємною кислинкою, що нагадує кріплене вино. Саме тому ми обрали цей стиль пива для лімітованої варки до ювілею незалежності України. Не дивлячись на всі негаразди цей стиль вижив і зміцнився, що схоже на долю України.
Чому саме вишня?
Цей фрукт був обраний не випадково, адже вишня має величезне смислове значення для слов'ян і України в цілому. Історики стверджують, що наші предки вважали вишню Світовим Деревом Життя. Етимологічний аналіз показує, що слово «вишня» однокореневе зі словом «вишень / вишній», від якого сформований термін Все-вишній. Вишня була сакральним деревом Нового Року, який відзначали 21 березня, якраз в момент початку цвітіння цього дерева.
У творах українських авторів ми знаходимо відгомони цих вірувань. Наприклад, Тарас Шевченко показує зв'язок вишні і рідного дому, «Вишневий садочок біля хати». Герой на чужині згадує рідну Україну, коли бачить вишню в творі Франко «Іван Вишенський». Та й саме ім'я героя як би вказує на його приналежність до України. Красиві слова про вишні, як про безсмертя великого Кобзаря, з точки зору слов'янської етно культури написав поет Драч в творі «Смерть Шевченка»:
І доки світ
У пліні літ-
Вишневий вітер.
Вишневий цвіт.


Особливості виробництва.
Для приготування імперіал саур за базовий стиль було взято бельгійский дюббель, в який були доданні стиглі вишні в вигляді пюре та молочнокислі бактерії. Для створення даного сорту пива було використано 4 види солоду та 3 види хмелю. За базовий було взято солод пейл ель, 2 види карамельних солодів, та для насиченості додали мюнхенського. Для надання гіркоти використали гіркий хміль, для аромату 2 види ароматичних хмелів, що додавались наприкінці кип’ятіння сусла. В сусло додатково були внесені молочнокислі бактерії, та в процесі повторного кип’ятіння пюре з стиглої вишні, яке власноруч зробили на пивоварні. Для чого було використано 200 кг свіжої вишні, та велика кількість часу та нервів наших пивоварів, які сумлінно витягували кісточки. Вишневого смаку в пиві виявилося мало, але на більшу кількість вишні просто не вистачило пивоварів.
Таблиця характеристик:
• Категорія: Кислий ель
• Стиль: Imperial Sour
• Щільність: 8;
• Алкоголь: 7%;
• Температура подачі: 6-10C;
• Смак: солодовий з вишневою кислинкою.
• Аромат: складний карамельний з легкою кислинкою.
• Карбонізація: помірна;
• Гіркота: IBU 10;


Смак пива
Наливаємо пиво в келих не сильно охолодженим так яскравіше проявляться його особливості. В ароматі відчуваємо карамельні тони, ноти сухофруктів та приємну легку кислинку. Аромат після повторного доброджування в пляшці вийшов складніший, через появу винних тонів. Колір глибокий мідний. Хмелева гіркота не виражена. Смак насичений, солодово карамельний з помірною кислотою. Смак вишні відійшов на другий план, адже базовий стиль надзвичайно насичений по смаку, та проявляється в післясмаку в відтінках вишневої кісточки. П'ється дуже легко, алкоголь на фоні насиченого тіла ледве помітний. Через це пиво вийшло надзвичайно підступним.
В цілому дуже вдале поєднання, насиченого смаку дюббеля, легкої кислинки та стиглої вишні.
Їжа та пиво. З чим же краще подавати цей напій? Пиво вийшло дуже насиченим та складним за смаком, тому їжу треба підбирати відповідно.  Чудово підійде копчене філе птиці, підкопчені ковбаски для барбекю. Також гарно поєднаеться з тушкованою свининою з великою кількістю спецій.

сторія сорту.
На честь тридцятиріччя незалежності України харківська пивоварня Ale Point зварила Imperial Sour «Тридцятиріччя незалежності України. Ти в мене єдина», знаковим інгредієнтом якого є вишня.
Чому саме кислий ель?
Насамперед, кислими елями називають напої, стиль пива яких має характерні особливості — терпкість і кислий смак. З історичної точки зору до відкриття пастеризації практично все пиво було в тій або іншій мірі кислим. Але починаючи з 19 століття пивовари почали намагатися позбутися закислюючих агентів в пиві. Так кислі елі, переживши великий спад, на щастя, не зникли. Вони зайняли свою міцну нішу у світі, де успішно утримують свою позицію. Наприклад, з нашого асортименту ви вже знайомі з такими представниками з категорії «Кислі елі (Sour)» як Berliner Weisse «Мамаша Кураж», Gose «Принцеса Фіке», Fruit Gose «TOMATOES». Всі ці стилі об’єднає одна особливість, вони зовсім не схожі на «класичний смак» пива. Так і наш Imperial Sour має приємний фруктовий смак з нотами карамелі, прянощів з легкими нотами ягід вишні

та приємною кислинкою, що нагадує кріплене вино.  Саме тому ми обрали цей стиль пива для лімітованої варки до ювілею незалежності України. Не дивлячись на всі негаразди цей стиль вижив і зміцнився, що схоже на долю України.
Чому саме вишня?
Цей фрукт був обраний не випадково, адже вишня має величезне смислове значення для слов'ян і України в цілому. Історики стверджують, що наші предки вважали вишню Світовим Деревом Життя. Етимологічний аналіз показує, що слово «вишня» однокореневе зі словом «вишень / вишній», від якого сформований термін Все-вишній. Вишня була сакральним деревом Нового Року, який відзначали 21 березня, якраз в момент початку цвітіння цього дерева.
У творах українських авторів ми знаходимо відгомони цих вірувань. Наприклад, Тарас Шевченко показує зв'язок вишні і рідного дому, «Вишневий садочок біля хати». Герой на чужині згадує рідну Україну, коли бачить вишню в творі Франко «Іван Вишенський». Та й саме ім'я героя як би вказує на його приналежність до України. Красиві слова про вишні, як про безсмертя великого Кобзаря, з точки зору слов'янської етно культури написав поет Драч в творі «Смерть Шевченка»:
І доки світ
У пліні літ -
Вишневий вітер.
Вишневий цвіт.


Особливості виробництва.
Для приготування імперіал саур за базовий стиль було взято бельгійский дюббель, в який були доданні стиглі вишні в вигляді пюре та молочнокислі бактерії. Для створення даного сорту пива було використано 4 види солоду та 3 види хмелю. За базовий було взято солод пейл ель, 2 види карамельних солодів, та для насиченості додали мюнхенського. Для надання гіркоти використали гіркий хміль, для аромату 2 види ароматичних хмелів, що додавались наприкінці кип’ятіння сусла. В сусло додатково були внесені молочнокислі бактерії, та в процесі повторного кип’ятіння - пюре з стиглої вишні, яке власноруч зробили на пивоварні. Для чого було використано 200 кг свіжої вишні, та велика кількість часу та нервів наших пивоварів, які сумлінно витягували кісточки. Вишневого смаку в пиві виявилося мало, але на більшу кількість вишні просто не вистачило пивоварів.
Таблиця характеристик:
• Категорія: Кислий ель
• Стиль: Імперіал фрут саур в американському стилі.
• Щільність: 8;
• Алкоголь: 7%;
• Температура подачі: 6-10C;
• Смак: солодовий з вишневою кислинкою.
• Аромат: складний карамельний з легкою кислинкою.
• Карбонізація: помірна;
• Гіркота: IBU 10;


Смак пива
Наливаємо пиво в келих не сильно охолодженим - так яскравіше проявляться його особливості. В ароматі відчуваємо карамельні тони, ноти сухофруктів та приємну легку кислинку. Аромат після повторного доброджування в пляшці вийшов складніший, через появу винних тонів. Колір глибокий мідний. Хмелева гіркота не виражена. Смак насичений, солодово – карамельний з помірною кислотою. Смак вишні відійшов на другий план, адже базовий стиль надзвичайно насичений по смаку, та проявляється в післясмаку в відтінках вишневої кісточки. П'ється дуже легко, алкоголь на фоні насиченого тіла ледве помітний. Через це пиво вийшло надзвичайно підступним.
В цілому дуже вдале поєднання, насиченого смаку дюббеля, легкої кислинки та стиглої вишні.
Їжа та пиво. З чим же краще подавати цей напій? Пиво вийшло дуже насиченим та складним за смаком, тому їжу треба підбирати відповідно.  Чудово підійде копчене філе птиці, підкопчені ковбаски для барбекю. Також гарно поєднаеться з тушкованою свининою з великою кількістю спецій.

Доставка
Самовывоз
Оплата
Рекомендуемые товары
Отзывы о товаре

Оставить отзыв

   
Просмотренные товары
Вам вже виповнилося
18 років?
Ви повинні бути повнолітнім,
щоб відвідати цей сайт.
Так Ні