.png)
Нефільтроване, непастеризоване
Підсоленого лимона з нотками коріандру і цитруса, аромат цедри грейпфрута і прянощів
5°
10
12%
ALE POINT Brewery
0,5 кг
0800-30-57-57
Історія сорту.
Gose - дуже неординарний і не до кінця зрозумілий стиль пива, тому сам факт відродження цього сорту пива сам по собі дивовижна подія.
Пивовари Америки і Німеччини буквально відродили цей сорт пива і врятували його, тому сьогодні його можна зустріти в меню різних закладів і пивоварень. І це чудово, тому що майстерно зварений Гозе - це справжній феєрверк смаку і аромату. Але отримати ці смаки і аромати не просто: один тільки важливий інгредієнт - сіль може створити море проблем при варці цього пива. Додати в пиво більше ніж потрібно або недостатньо спецій і отримати розбалансоване пиво - це ризик, а коли використовується велика кількість солі цей ризик підвищується в рази. Варити такі експериментальні «солоні» сорти що б отримати кисло пряне пиво з відносно невисоким алкоголем, яким є Гозе, перетворює процес варіння та охмелення для отримання потрібного смако-ароматичного профілю справжнім мистецтвом. Пиво, в складі якого солод ячмінний, солод пшеничний, вода, коріандр, сіль, дріжджі, несподівані і сміливі смаки здаються чимось очікуваним. Але наша лінійка Marginal 2021 не терпить банальності. Тому зробити холодне охмелення Gose !? Так це саме те що потрібно для справжніх маргіналів.
Таблиця характеристик:
• Категорія: Пшеничне;
• Стиль: Hoppy Gose;
• Щільність: 12;
• Алкоголь: 5%;
• Температура подачі: 6-10ºС;
• Смак: підсоленого лимона з нотками коріандру і цитруса .
• Аромат: Цедри грейпфрута.
• Карбонізація: Середня;
• Гіркота: IBU 10;
Смак пива.
Наливаємо пиво в келих не сильно охолодженим - так яскравіше проявляться його особливості. В першому носі відчуваємо аромат цедри грейпфрута і прянощів. В келиху утворюється щільна стійка біла піна. Колір світло солом'яний, з невеликою мутністю. В смаку підсолений лимон з нотками коріандру і цитруса. П'ється дуже легко, залишаючи на язиці досить тривалий цитрусово солоновато-пряний післясмак.
В цілому - це чудовий неординарний Ель, здатний підняти настрій і підбадьорити після бурхливої вечірки.
Їжа та пиво.
З чим же краще подавати цей напій? Чудово підійдуть хамон, сир, копчений сулугуні та морепродукти. Підходить як дижестив, цілком може подаватися після їжі.
Для гурманів: Можна отримати вражаючі результати, якщо застосувати оригінальний підхід і приглушити сміливі смаки морепродуктів або сирів за допомогою Gose. Це пиво, ідеально підійде до Хамону.
Поради бувалого: Хто ж не любить море і морепродукти! Пару кілограм величезних креветок за улюбленим рецептом, - і, боюся, що два літри Gose замало буде!